Në Mal të Zi 80% të turistëve në krahasim me rekordin e vitit 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sipas të dhënave të organizatave turistike vendore gjatë korrikut dhe gushtit, numri i turistëve që qëndruan në Mal të Zi ishte mesatarisht mbi 80 për qind në raport me rekordin 2019.

“Nga fillimi i qershorit deri në fund të gushtit, bazuar në të dhënat e Drejtorisë së Policisë, më shumë se 2.5 milionë të huaj hynë në Mal të Zi, që është në nivelin 79 për qind në krahasim me vitin 2019. Gjithashtu, sipas Ministrisë së Brendshme, duke përfunduar me 6 shtator, më shumë se 1.3 milion të huaj dhe rreth 50,000 mysafirë vendas u regjistruan në Mal të Zi, ” tha Dr Ana Tripkoviq-Markoviq për Pobjeda, duke theksuar se ata janë jashtëzakonisht të kënaqur me sezonin e kaluar sepse, siç thekson ajo,” ishin shumë sfidat, veçanërisht duke pasur parasysh pasigurinë e tendencave të turizmit të shkaktuara nga kriza globale e shëndetit “.

“Përveç turistëve nga vendet e rajonit, të cilët ishin mysafirët më të shumtë në Mal të Zi këtë verë, ne patëm mundësinë të presim turistë nga Polonia, Ukraina, Franca, Turqia, Zvicra, Gjermania, Rusia, Luksemburgu, Emiratet e Bashkuara Arabe, Izrael, dhe ne hapëm disa tregje të reja si Kazakistani ”, tha Tripkoviq-Markoviq.

Share.