Ndryshimi i qeverisë është një zgjidhje më e mirë sesa zgjedhjet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unë besoj me vendosmëri se qeveria e re duhet të funksionojë ekskluzivisht në bazë të rezultateve të zgjedhjeve – tha Vlladimir Jokoviq, kyzetari i Partisë Socialiste Popullore, në një intervistë për Pobjeda. Partia që ai drejton, siç tha ai, është e sinqertë dhe e hapur në këtë, si dhe në çdo histori tjetër, gati për një marrëveshje.

Kryetari i PSP thekson se sulmi ndaj anëtarit së tyre të shquar Vasillije Llallosheviq, i cila u shkarkua kohët e fundit nga pozita e drejtorit  të Drejtorisë për Sport dhe Rini nga Qeveria, me një kallëzim penal për biznes të paskrupullt, është një sulm i drejtpërdrejtë ndaj Partisë Popullore Socialiste dhe se dikush që nuk ju do të mirën, nuk mund të marrë mbështetjen e tyre.

Në një takim me përfaqësuesit e partive të shumicës parlamentare të Mërkurën, Kryeministri Krivokapiç ofroi një model për riorganizimin e qeverisë – tre nënkryetarë dhe 16 ministri.

“Që nga fillimi dhe formimi i Qeverisë, partia jonë ka paralajmëruar se kombime të tilla të personelit në zgjedhjen e posteve ministrore nuk janë, mbi të gjitha, fryt i vullnetit elektoral të qytetarëve tanë, dhe kështu nënkupton papërgjegjësi politike. Ngjarjet e mëparshme kanë treguar se nevojitet një riorganizim i qeverisë. “Në fund të fundit, askush brenda shumicës aktuale nuk e kundërshton këtë fakt, me kolegët nga Ura që besojnë se qeveria e re, e rindërtuar duhet të ketë gjithashtu një karakter ekspert”, tha ai.

Është mirë, beson ai, që udhëheqësit e partive dhe koalicioneve flasin dhe bien dakord.

“Në atë drejtim, unë besoj fuqimisht se qeveria e re duhet të funksionojë vetëm në bazë të rezultateve të zgjedhjeve. Partia Popullore Socialiste është, në këtë dhe në çdo histori tjetër, e sinqertë dhe e hapur, gati për një marrëveshje. Nëse ajo lloj ndershmërie mungon në parti të caktuara politike, as zgjedhjet nuk janë të pamundura, ose, më saktë, ato janë një mënyrë për të kapërcyer situatën dhe krizën aktuale. “Ajo për të cilën jam i sigurt është fakti që PDS përfaqëson të kaluarën politike dhe se, pavarësisht nga rezultati i negociatave, nuk do të jetë në gjendje të ndikojë në asnjë formim të qeverisë së ardhshme në asnjë formë,” tha Jokiq.

“Dhe për të përfunduar, në këtë moment, sipas mendimit tim, rindërtimi i Qeverisë është një zgjidhje më e mirë sesa zgjedhjet e reja,” shtoi Jokiq.

 

Share.