Nafta e gjetur në Mal të Zi do të shitet bruto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hulumtimi nënujor pranë Ulqinit premton të gjejë një sasi të madhe nafte, dhe ka edhe disa fusha të tjera të mundshme në territorin e Malit të Zi me të njëjtat premisa, tha Sekretari Shtetëror për Energjinë dhe Minierat në Ministrinë e Investimeve Kapitale Marko Perunoviq, duke shtuar se thellësia aktuale e pusit në Ulqin është 4,700 metra .

Ndërtimi i rafinerive në Mal të Zi nuk është planifikuar, gjë që është në favor të ruajtjes së mjedisit, dhe plani është që nafta e prodhuar të shitet si bruto, vuri në dukje Perunoviq.

Share.