“Na nevojitet qeveri kalimtare, jo eksperte”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Formimi i një qeverie kalimtare, e cila do të përgatiste zgjedhje të reja, është zgjidhja e vetme për tejkalimin e krizës politike në Mal të Zi, tha deputeti Social Demokrat (SD) Damir Shehoviq.

Ai tha se gjithçka tjetër ishte një zgjatje e agonisë politike, e cila ka vazhduar për një kohë të gjatë.

“Ajo reflektohet në Qeveri, e cila nuk mbështetet as nga ata që e votuan atë, dhe rrjedhimisht nga pasiguria e vazhdueshme, si dhe në paaftësinë e saj të plotë për t’u përballur edhe me sfidat e përditshme,” tha Shehoviq në një intervistë për agjensinë Mina.

“Për të shmangur pasojat që mund të ketë ky fakt, zgjedhjet e reja, të përgatitura nga qeveria kalimtare, domethënë nga qeveria teknike, janë e vetmja rrugëdalje,” beson Shehoviq.

Sipas tij, “vaji në zjarr” shtohet nga fakti se shumica e re e imazheve dhe mundësive janë hipokrizi politike

Shehoviq tha se ata që u shërbejnë pa kushte interesave të njerëzve të tjerë flasin për dinjitetin shtetëror, dhe në dëm të shtetit të tyre, se ata që “po rrotullohen në rërë të mirë me ultranacionalistët” për një vit tani flasin për moralin politik.

“Vlerat antifashiste evropiane predikohen nga ata që kanë hapur dyert e administratës publike për avokatët e besimeve të prapambetura, shpesh shoviniste, avokatët më të zjarrtë të transparencës tani janë kampionë të mos-transparencës, luftëtarë të dyshuar kundër punësimit politik janë bërë kampionë në të, “tha Shehoviq.

Siç tha ai, vulgarizimi i skenës publike që kur qeveria e re e udhëhoqi atë, është vetëm “një pikë në kupën plot hidhërim”.

Share.