MPM: Mos miratimi i buxhetit parandalon punën

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nëse buxheti i shtetit për këtë vit nuk miratohet, ai do të pengojë shumë funksionimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MUP) dhe Administratës së Policisë, tha departamenti i Sergej Sekuloviq. Ata kujtojnë faktin se policia mbeti pa 130 makina, të cilat u morën me qira financiare në 2018. E tepërt, thonë ata, të thuash se sa e rëndësishme është për punën e policisë, e cila funksionon, por është e vështirë. Kryerja e aktiviteteve të rregullta, të cilat janë të rëndësishme për të gjithë qytetarët e Malit të Zi, është në diskutim. “E gjithë kjo ndikon drejtpërdrejt në disa nga qëllimet tona kryesore dhe përmbushjen e detyrimeve tona në rrugën drejt Bashkimit Evropian dhe ato janë lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit,” njoftoi Ministria e Brendshme. Vonesa në miratimin e buxhetit mund, siç thanë ata, të ketë një ndikim në pagimin e kontributeve vjetore për organizatat dhe agjencitë ndërkombëtare dhe rajonale, për të cilat ne jemi angazhuar me anëtarësimin.

Share.