Motër Irenea: Vendosmëri dhe përkushtim për thirjen e jetës

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vendimi për tu bërë murgeshë kërkon vendosmëri, përkushtim, lutje dhe mirëkuptim në thirjen për ti shërbyer Zotit, e ashtu edhe popullit. Motër Irenea Lekaj, me prejardhje nga Gjakova në intervistë për Tv Teuta thotë që në moshë shumë të vogël e ka ndjerë thirjen më të madhe të jetës. Ka lindur në familje besimtare, e cila ritualet fetare i ka pasur në vend të parë, dhe nga ajo rrjedhë lidhëshmëria më e madhe me fenë dhe Zotin. Ajo fton femrat  të cilat kanë dëshirë ti bashkangjiten këtij rrugëtimi të shenjtë. Me rastin e Pashkëve, motër Irenea uron të gjithë besimtarët krishter me fjalët “Krishti është ringjallur, me të vërtet është ringjallur”.

Share.