Mos të hiqet nga paga për shkak të pushimit mjekësor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Pushimi mjekësor jepet si ilaç,  dhe pacientit nuk duhet ti zbriten 30 për qind të fitimeve, kanë thënë nga organizatat jo-qeveritare (OJQ) “Mjekët”. Ata thanë se qëllimi është për të mbrojtur pacientët ,dhe për të ndihmuar  të sëmuarëve , si dhe  përmes izolimit dhe pushimit të reduktohet përhapja e gripit.

“Mjekët këmbëngulin në pushim dhe izolim, në vendin e parë për të zvogëluar numrin e komplikimeve që mund të ndodhin  dhe që mund të jenë shumë të vështira , dhe një tjetër arsye  që insistohet për pushim ,është izolimi   për të parandaluar përhapjen e virusit në popullatë,”  deklaruan ndër tjera nga kjo  organizatë.

Share.