Monstat: Regjistrimi në 2021 është i pamundur të bëhet, rregullat e brendshme dhe evropiane po shkelen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drejtoria e Statistikave (MONSTAT) informoi Ministrin e Financave dhe Mirëqenies Sociale Milojko Spajiq se mënyra në të cilën ata po përpiqen të bëjnë përgatitjet për regjistrimin këtë vit është në kundërshtim jo vetëm me legjislacionin e brendshëm, por edhe me standardet e vlefshme evropiane.

Kjo thuhet në letrën zyrtare që drejtoresha e MONSTAT -it, Gordana Radojeviq, i dërgoi Spajiqit më 6 shtator, dhe në të cilën portali Pobjeda kishte një pasqyrë.

Ai gjithashtu kujton se ligji për regjistrimin e popullsisë nuk është miratuar ende, i cili, sipas tij, është supozimi i parë kyç, pra parimi i ligjshmërisë për aktivitetet që do të kryhen në përgatitjen e regjistrimit.

MONSTAT dorëzoi Projektligjin për Regjistrimin në Ministrinë e Spajiq më 5 Prill 2021.

Share.