Ministria të reagojë më shpejtë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Një grup prej 70 organizatave joqeveritare dhe individëve,  i kanë bërë thirrje  Ministrisë së  Shëndetësisë që me punën dhe veprimet e tyre të rikthejnë besimin në sistemin shëndetësor,që të parashohin mundësinë e reagimit sa më të shpejtë në raste  emergjence. Ata  kanë dënuar ashpër deklaratën e Ministrisë së 26 janarit, ku apelohet:

“U  bën thirrje qytetarëve që  problemet e tyre shëndetësore t’i  zgjedhin  vetëm përmes procedurave të rregullta mjekësore,sepse në këtë mënyrë nëse ka indikacione mjekësore , do ti ofrojmë  shërbi,e cilësore shëndetësore” “Kjo  llojë deklarate  e Ministrisë  është përgjigje  dhe  reagim ndaj trajtimit të aksionit  humanitarë për shërimin e vajzës tre vjeçare Selena Mandiq, dhe me sa duket  është e vetmja  mënyrë për ” mbështetje “të sistemit, konkret , dhe të  shumë rasteve të tjera  ku sistemi ka dështuar ,ndërsa qytetarët kanë marrë rolin  e tyre.

Share.