Ministria e financave: Nuk do të ketë ulje të pagave dhe pensioneve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministria e financave e Malit të Zi ka siguruar se në periudhën e ardhshme nuk do të ketë ulje të pagave dhe pensioneve , megjithë fillimin e konsolidimit të financave publike në vitin që vjen. Në këtë drejtim do të ketë ulje të numrit të të punësuarve në sektorin publik, në të cilin tani ndodhen të punësuar rreth 51.000 persona, nga të cilët mbi 12.000 vetëm në komuna. Shqetësimet për uljen e pagave janë ngritur pasi Mali i Zi përballet me deficit buxhetor dhe borxh të lartë publik, çka ka ngjallur shqetësime për stabilitetin e financave publike.

Share.