Milatoviq u bën apel deputetëve që të miratojnë urgjentisht buxhetin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministria e Zhvillimit Ekonomik u bëri thirrje deputetëve malazezë të miratojnë Projektligjin për Buxhetin sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që të mundësojë rimëkëmbjen ekonomike, të sigurojë stabilitetin financiar dhe të përmirësojë cilësinë e jetës së qytetarëve malazezë. Departamenti i Jakov Milatoviq edhe njëherë theksoi domosdoshmërinë e buxhetit për qytetarët dhe ekonominë. Përndryshe, siç vuri në dukje ai, do të jemi dëshmitarë të çekuilibrave ekonomikë që do të rrezikojnë rimëkëmbjen ekonomike të Malit të Zi, i cili këtë vit, sipas parashikimeve të institucioneve financiare ndërkombëtare, mund të jetë një rekord. Departamenti i Milatoviq thekson se sipas treguesve ekonomikë, viti2020, në të cilin Mali i Zi u përball me një pandemi të virusit COVID-19, është viti më i vështirë që nga marrja e pavarësisë në 2006. Disa nga pasojat negative që ka mos miratimi i Buxhetit mbi qytetarët dhe ekonominë janë: Koncepti i drejtimit të politikës ekonomike lëkundet; Shpenzimet qeveritare janë në rrezik; Zbatimi i disa masave të mbështetjes për qytetarët dhe ekonominë është në diskutim; Rimëkëmbja e industrisë së turizmit po prishet; Diversifikimi i ekonomisë sonë po pengohet; Procesi i integrimit evropian po ngadalësohet.

Share.