Milatoviq: Rritje e interesit të kompanive kineze në Malin e Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nisma 17 + 1 ka rezultuar në rritjen e interesit të kompanive kineze në Malin e Zi, tha Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Millatoviq dhe shtoi se fluksi më i madh i investimeve të huaja direkte nga Kina u regjistrua vitin e kaluar, konkretisht 71.23 milion euro investime , krahasuar me periudhën e mëparshme, tha Millatoviq. Ai mori pjesë në Forumin Ndërkombëtar Ekonomik dhe Tregtar të Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore, i cili u zhvillua online. “Tregtia midis Malit të Zi dhe Kinës vitin e kaluar ishte e rëndësishme për standardet tona, me importe prej 218 milion euro dhe eksporte prej 22.1 milion euro, duke lënë, sidoqoftë, hapësirë ​​të madhe për të gjetur modalitete të reja për të rritur eksportet,” tha Millatoviq. “Për Malin e Zi, si vend kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian (BE), gjëja më e rëndësishme është që të gjitha aktivitetet dhe projektet e mbuluara nga Nisma 17 + 1 të jenë në përputhje me detyrimet që dalin nga Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit , duke siguruar pajtueshmërinë me politikat e BE. “u tha në deklaratë.

Share.