Mbi 90% e fëmijëve përdorin internetin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Më shumë se 90 për qind e fëmijëve në Mal të Zi përdor internetin, dhe në shumicën e rasteve janë viktima të dhunës së moshatarëve të tyre, e cila është edhe arsyeja pse  është e domosdoshme që prindërit dhe mësuesit ti mbështesin më mirë, u njoftua në  konferencën që shënon fillimin e një fushate të re të qeverisë dhe UNICEF-it .

Në fazën e parë , kjo fushatë e nisur me qëllim për t’i dhënë fund dhunës ndaj fëmijëve, do të përqëndrohet në dhunën në internet, në përputhshmëri me fushatën globale të UNICEF-it  “Stop dhunës online.”

Anketa e kryer gjatë muajit maj dhe qershor tregoi se në Mal të Zi brezi i ri më herët fillon përdorimin e internetin në krahasim me fëmijët e moshave më  të vjetra, dhe se zakonisht internetin e përdorin për argëtim dhe shoqërim  në rrjetet sociale, dhe më pak për detyrat e shkollës.

Share.