Mbështetje e SHBA-së për të gjithë ata që janë në favor të reformave në Malin e Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sekretari Amerikan i Shtetit  Anthony Blinken dërgoi një mesazh urimi me rastin e 13 korrikut – Ditës së Shtetit të Malit të Zi, me mesazhin se Shtetet e Bashkuara mbështesin të gjithë ata që janë të përkushtuar në zbatimin e reformave.

“Këtë vit, ndërsa ne shënojmë 15 vjet marrëdhënie të forta bilaterale dhe katër vjet që kur Mali i Zi u bë një aleat i NATO-s, Shtetet e Bashkuara mbështesin të gjithë ata të angazhuar për zbatimin e reformave të nevojshme për të përshpejtuar pranimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian (BE), “thuhet në urimin e Blinken.

Ai tha se një Mal i Zi tolerant dhe gjithëpërfshirës, ​​i cili është i rrënjosur fort në komunitetin Euro-Atlantik, do të çojë në një të ardhme me  prosperitet dhe të sigurt për të gjithë qytetarët malazezë.

“Unë i uroj popullit të Malit të Zi shëndet dhe lumturi ndërsa ne vazhdojmë të thellojmë lidhjet tona dypalëshe, të cilat janë ndërtuar mbi themelet e vlerave të përbashkëta dhe parimeve demokratike,” tha Blinken.

Share.