Masat e reja: Mbajtja e maskave obligim vetëm në ambiente të mbyllura

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Që nga dita e shtune  qytetarët e Malit të Zi nuk kanë më detyrim për të mbajtur maska në ambientet e jashtme ku është e mundur të sigurohet një distancë prej dy metrash , kure në ambiente të mbyllura mbajtja e maskës mbetet në fuqi, u tha në konferencën e sotme për media të Ministrisë së Shëndetësisë.

Këto masa janë të vlefshme deri më 28 maj. Masat e tjera vazhdojnë të mbesin në fuqi. Ai gjithashtu thotë se miratimi i ndryshimeve në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive është në pritje. “Nëse ndryshimet miratohen dhe sipas njoftimeve që do të bëjnë, do të ndëshkohen çersonat për mos mbajtjen e maskës ndërsa presin në radhë përpara institucioneve, të tilla si bankat, zyrat postare, etj.”, u tha në konferencë. Kushtet për hyrjen e shtetasve të huaj në Malin e Zi nuk kanë ndryshuar dhe vetëm shtetasit e vendeve fqinje, përkatësisht Serbia, Kroacia, Bosnjë dhe Hercegovina, Shqipëria dhe Kosova, si dhe Rusia, Ukraina dhe Bjellorusia, hyjnë Mali i Zi pa kushte. Të tjerët duhet të kenë një test negativ PCR ,provë se ata kanë antitrupa ose të kenë prova se ata ishin imunizuar plotësisht të paktën shtatë ditë para se të mbërrinin në Malin e Zi me cilën do vaksinë kundër koronavirus, ” Vaksinat Sputnik V akoma nuk dihet se kur do të mbërrijnë, pasi  kontratat për furnizimin e vaksinave janë sekrete, kështu që ai nuk mund të thoshte nëse Rusia do të sjellë disa pasoja për shkak të vonesës.

Share.