Masat e reja ,çërtifikata Covid-19 e vlefshme menjëherë pas dozës së dytë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çërtifikata kombëtare digjitale e Covid -it do të jetë e vlefshme menjëherë pas dozës së dytë. Sipas masave të reja të Qeverisë çërtifikata Covid do të jetë e nevojshme, përveç hyrjes në qendrat tregtare, do të jetë edhe për qendrat e biznesit dhe ndërtesat në të cilat veprojnë më shumë se tre subjekte biznesi, si dhe objektet që nuk kanë mallra ushqimore dhe hapsira e të cilave është mbi 1.000 metra katrorë.

Numri i të pranishmëve në tubimet private është i kufizuar në 50 përsona, me vertetimin qe kanë kaluar Covid-19 , PCR test negativ ,testin e shpejtë ose konfirmimin e vaksinës. Muzika live lejohet brenda lokalit me detyrimin që muzikantët, punonjësit dhe mysafirët të kenë një nga vertetimet digjitale . Drejtori i ISHP-së, Igor Galiq, njoftoi se nga 9 tetori, vertetimi në mënyrë  dighitale i Covid do të jetë i nevojshëm në objektet ushqimore që janë më të mëdha se 1000 metra katrorë.

 

 

 

Share.