Maroviq: “Marrëveshja midis Demokratëve dhe Frontit Demokratik ngjanë si një ultimatum”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lëvizja qytetare URA do të vendosë për pjesëmarrjen e mundshme në riorganizimin e qeverisë kur të njihen informacione më të sakta mbi marrëveshjen midis Frontit Demokratik (DF) dhe Demokratëve, tha nënkryetarja e URA -s Jovana Maroviq, duke shtuar se propozimi i paraqitur ngjanë si një ultimatum.

“Përveç disa pikave që u paraqitën në njoftim, nuk ka informacion më të saktë dhe për këtë arsye nuk ka bazë për të marrë ndonjë vendim, “tha Maroviq për agjencinë MINA.

E pyetur nëse ka ndonjë gjë tjetër për URA -n, përveç pikave nga Marrëveshja e vitit të kaluar, që mund ta bëjë partinë të largohet nga Qeveria, Maroviq tha se marrëveshja ishte pika fillestare.

“Parimet e përcaktuara në të përfaqësojnë bazën për ndërtimin e shoqërisë civile, përshpejtimin e rrugës evropiane dhe procesin e demokratizimit, dhe ne do të vazhdojmë të këmbëngulim në to,” tha Maroviq.

Duke iu përgjigjur pyetjes nëse URA mbetet në pozicionin se do të rrëzojë Qeverinë nëse Kryeministri Zdravko Krivokapiq inicon një propozim për shkarkimin e Ministrit të Brendshëm Sergej Sekuloviq dhe Drejtorit të Policisë Zoran Brgjanin, Maroviq tha se “ata nuk shohin arsye për largimin e tyre.”

Duke komentuar propozimin e Frontit Demokratik dhe Demokratëve për të rritur numrin e ministrive në 18, si dhe dy poste të reja nënkryetare, Maroviq tha se puna e Qeverisë, dmth departamenteve të caktuara, ka treguar se ka vend për disa ripërcaktimi i ministrive të caktuara.

Ajo tha se përfundimi është se është e mundur të lirohen ministri të caktuara nga departamente të caktuara, në mënyrë që të arrihen rezultate më të mira në ato fusha.

Share.