Markoviq: Mali i Zi po shkon në rrugën e gabuar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mali i Zi po shkon në rrugën e gabuar me një qeveri të tillë dhe kjo mund të shihet me sy të lirë çdo ditë, tha ish-Kryeministri dhe deputeti i Partisë Demokratike të Socialistëve (PDS) Dushko Markoviq.

I pyetur se si, si një kryeministër  me përvojë shumëvjeçare , e  komenton  vendimin e Kryeministrit Zdravko Krivokapiq për të kërkuar shkarkimin e Ministrit të Drejtësisë Vlladimir Leposaviq  i cili ka mohuar  gjenocidin e Srebrenicës, si dhe marrëdhëniet në kabinetin e tij, ai tha se ilustrimi më i mirë se për çfarë qeverisë bëhet fjalë  është  dhe mbrojtja e Leposaviqit ditë më parë .

“Në të cilën ai thotë se shumica e anëtarëve të qeverisë e përgëzuan atë pas deklaratës rreth Srebrenicës në parlament, kështu që ata ia kthyen shpinën një nga një në ditët në vijim,” tha Markoviq në një intervistë me Pobjeda.

Ai tha se deklarata e Leposaviqit  rreth Srebrenicës, një krimi që tmerroi të gjithë botën demokratike, ishte skandaloze edhe po të ishte thënë nga një qytetarë  i zakonshëm.

“Por, nëse e shohim këtë situatë nga këndi i parimit dhe qëndrueshmërisë, është interesante të analizojmë sjelljen dhe qëndrimet e Kryeministrit jokonsistent. Ai tha se ministrat e tij ishin të paprekshëm, kështu që ai relativizoi deklaratën tragjike të Leposaviqit , dhe për disa ditë ai i dërgoi një kërkesë parlamentit për të shkarkuar ministrin! “, Deklaroi Markoviq

Duke folur për marrëdhëniet në kabinetin e Krivokapiqit , ai tha se ky aspekt nuk mund të vërehet në mënyrë të pavarur nga marrëdhëniet e përgjithshme në qeverinë e re dhe të gjithë mjedisit politik që e përbën atë dhe qëndron pas saj.

“Çdo ditë, disa nga partitë në pushtet kërkojnë largimin e njërit prej ministrave, dhe të gjithë së bashku mbrojnë ministrin të cilin kryeministri dëshiron të heqë! E gjithë kjo po ndodh në mjedisin e trazuar shoqëror që u krijua nga ajo qeveri, dhe vazhdon ta krijojë atë me shumë këmbëngulje. “Për fat të keq, Mali i Zi po shkon në rrugën e gabuar me një qeveri si kjo dhe kjo mund të shihet me sy të lirë çdo ditë,” tha Markoviq.

Share.