Mali i Zi prej 4 vitesh pjesë e NATO-s

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Është e rëndësishme që Mali i Zi të vazhdojë të tregojë me veprimet e tij se është një aleat i përkushtuar i NATO-s, tha Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës, Jens Stoltenberg. I pyetur nga gazetarët me rastin e anëtarësimit katër vjeçar të Malit të Zi në Aleancë, si dhe nëse ai ka frikë se koalicioni aktual qeverisës, i cili është kryesisht i përbërë nga parti anti-NATO, mund të prishë marrëdhëniet midis Malit të Zi dhe NATO-s, Stoltenberg tha se ai nga presidenti dhe kryeministri Mali i Zi ka marrë siguri se Mali i Zi do të jetë një anëtar i përkushtuar i NATO-s. “Kohët e fundit u takova me Presidentin Gjukanoviq dhe pak më parë me Kryeministrin e Malit të Zi, i cili përfaqëson koalicionin e ri dhe të dy më bindën se Mali i Zi do të jetë një anëtar i përkushtuar i NATO-s dhe unë e mirëpres atë,” tha Stoltenberg. Ai tregon se NATO është një aleancë e 30 demokracive, dhe se ka mendime të ndryshme, parti politike dhe qëndrime të ndryshme për çështje që lidhen me NATO-n. “është e rëndësishme për mua që Mali i Zi të vazhdojë të tregojë me veprimet e tij se është një aleat i përkushtuar i NATO-s, që është mirë për Malin e Zi, rajonin dhe vetë Aleancën,” vuri në dukje Stoltenberg. Sekretari i Përgjithshëm gjithashtu thekson se Mali i Zi është një aleat i vlefshëm dhe kontribuon në stabilitetin në rajon dhe misionet dhe operacionet e NATO-s.

“Unë e mirëpres faktin që Mali i Zi është një anëtar i NATO-s dhe pata nderin të mirëpres Malin e Zi kur vendosi të bëhej pjesë e aleancës disa vjet më parë,” tha Stoltenberg.

Share.