Mali i Zi feston 13 korrikun – Ditën e Shtetit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mali i Zi sot feston Ditën e Shtetit, në kujtim të 13 korrikut 1878, kur u njoh si një shtet i pavarur në Kongresin e Berlinit. Në të njëjtën ditë në 1941, filloi një kryengritje popullore kundër fashizmit. Kongresi i Berlinit, i cili zgjati nga 13 qershor deri në 13 korrik, u thirr me iniciativën e Austrisë, me pëlqimin e detyruar të Rusisë dhe pëlqimin e Britanisë së Madhe, Francës, Italisë, Gjermanisë dhe Turqisë, për rishikimin e Traktatit të San Stefano.

Share.