Mali i Zi do të shënojë jubileun e shpalljes së gjendjes ekologjike

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sot, Parlamenti i Malit të Zi do të shënojë 30 vjetorin e miratimit të Deklaratës mbi Shtetin Ekologjik të Malit të Zi, me një sërë aktivitetesh, përfshirë mbajtjen e një seance të veçantë të Parlamentit të Malit të Zi në Zhablak.

Në tryezën e rrumbullakët të mbajtur me rastin e këtij jubileu të hënën, u tha se mbrojtja e mjedisit është një çështje që tejkalon kufijtë shtetërorë dhe se Mali i Zi po përballet me një periudhë sfiduese të vendosjes së standardeve evropiane dhe mjedisore në atë zonë.

Mali i Zi Ekologjik nuk ka alternativë, tha më parë Kryetari i Parlamentit Aleksa Beçiq.

Share.