Mali i Zi dëshiron marrëdhënie të drejta me të gjitha vendet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mali i Zi është një vend paqësor dhe dëshiron të ketë marrëdhënie të drejta dhe miqësore me të gjitha vendet, tha Zëvendës Kryeministri Dritan Abazoviq gjatë një takimi me Ministrin e Mbrojtjes të Kazakistanit Nurlan Jermakbayev.

Zëvëndës Kryeministri Abazoviq informoi Ministrin Jermakbajev për anëtarësimin e Malit të Zi në NATO dhe situatën e sigurisë në Mal të Zi, në kontekstin e sfidave globale me terrorizëm dhe ekstremizëm, si dhe pjesëmarrjen e ushtarëve malazezë në misionet ndërkombëtare.

Ministri i Mbrojtjes i Republikës së Kazakistanit, Nurlan Jermakbayev, shfrytëzoi rastin për të uruar Ditën e Shtetit të Malit të Zi, duke i uruar paqe dhe prosperitet shtetit dhe qytetarëve të tij.

“Jermakbayev deklaroi se Mali i Zi është shumë i popullarizuar me turistët nga Kazakistani këtë vit. “Jermakbayev informoi Zëvëndës Kryeministrin Abazoviq për situatën në ushtrinë e Kazakistanit, duke deklaruar se Kazakistani trashëgon marrëdhënie miqësore me të gjitha vendet në Lindje dhe Perëndim,” thuhet në deklaratë.

Abazoviq dhe Jermakbayev gjithashtu biseduan për sfidat ndërkombëtare të krimit kibernetik, kërcënimet e sigurta ndërkombëtare nga terrorizmi dhe ekstremizmi, mundësitë e bashkëpunimit, gjendja dhe perspektivat e armatimit të të dy vendeve, duke marrë parasysh mundësitë e intensifikimit të lidhjeve midis dy ministrive dhe dy ushtrive, sidomos në fushën e sigurisë kibernetike.

Share.