Lleposaviq : Kontrata themelore është rënë dakord, nuk ka asgjë të diskutueshme

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Përmbajtja e Marrëveshjes Themelore, e cila u ra dakord midis ekipeve ligjore të Qeverisë dhe Kishës Ortodokse Serbe, është plotësisht në përputhje me Kushtetutën dhe rendin juridik të Malit të Zi dhe nuk ka asnjë arsye që kjo marrëveshje të mos arrihet sa më shpejt sa të jetë e mundur, tha për të përditshmen “Dan” Ministri i të drejtat dhe pakicave Vlladimir Lleposaviq. Ai thotë se përmbajtja e Marrëveshjes Themelore, e cila duhet të nënshkruhet, është plotësisht e harmonizuar midis ekipeve ligjore të Qeverisë së Malit të Zi dhe Kishës Ortodokse Serbe. Lleposaviq tha se kontrata nuk është një ligj, por një akt juridik dypalësh dhe kjo është arsyeja pse nuk ka pse të botohet më parë ose t’i nënshtrohet rregullave të debatit publik. Asnjë marrëveshje themelore e përfunduar deri më tani nuk është njoftuar ose debatuar më parë, kështu që nuk ka asnjë arsye për të vepruar ndryshe kur bëhet fjalë për Kishën Ortodokse Serbe,” thotë Lleposaviq. Ndryshe nga Kryeministri Zdravko Krivokapiq, Lleposaviq beson se marrëveshja është rënë dakord. Kryeministri Zdravko Krivokapiq njoftoi disa ditë më parë se nuk hezitoi të nënshkruajë një marrëveshje themelore me Kishën Ortodokse Serbe, duke deklaruar se dokumenti nuk është harmonizuar ende. “Siç e kam thënë disa herë, teksti i marrëveshjes themelore me Kishën Ortodokse Serbe nuk është harmonizuar ende në tërësinë e saj, duke pasur parasysh se dy nene nga projekt-marrëveshja nuk janë në përputhje me Kushtetutën e Malit të Zi dhe  rregulloren, “tha Krivokapiq.

Share.