Lista Shqiptare: Qasja e mazhorancës aktuale ndaj pakicave e pasinqertë. Të gjithë kuadrot tonë u shkarkuan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

DEKLARATË PËR MEDIA

Raporti e Qeverisë së Malit të Zi ndaj pakicave vërtetohet përmes ndërrimit të kuadrove të
Listës Shqiptare. Se ftesa e Qeverisë së Malit të Zi dërguar pakicave nuk ishte e sinqertë, por
ishte demagogjike dhe protokollare vërteton edhe nga mënyra se si u ndërruan drejtorët e
Drejtorisë në Ministrinë e Arsimit dhe ai i pakicave dhe Ministrinë e Turizmit, të cilët jan marr
në konkurs publik.
Liderët që përbëjnë shumicën, “kan shtruar dorën e bashkëpunimit” pakicave, duke
nënshkruar marrëveshjen e famshme, me të cilën obligohen se edhe pakicat do të jenë pjesë
e qeverisjes, opinioni publik, si ai vendor, e me siguri edhe ndërkombëtar është bindur se
pushteti i ri do t’i futë parimet ”demokratike” pa revanshizëm, duke respektuar
profesionalizmin, përfundimisht iu çjerrë maska e marrveshjes si të rrejshëm, apo ndoshta
revanshizmin e pjesës të pushtetit ekzekutiv. Që kjo të jetë edhe më cinike, dhe nën çdo nivel
kominikimi, për shkarkimin e vet jan informuar nga web-site-i Qeverisë pa fare lajmërim mbi
procedurën e nisur dhe vetëm me lajmrim gojorë pasi që ka kaluar në Qeveri.
Me siguri që lista jonë nuk është e njohur as për joprofesionalizëm, as për nepotizëm apo për
afera korruptive, kundër të cilave do të “luftojë” pushteti i tashëm.
Me siguri se Qeverisë i ka penguar fakti se ata janë përfaqësues të kombit shqiptar në Mal të
Zi, dhe se vendet, me siguri do të plotësohen me shqiptarë “të përshtatshëm”, gjegjësisht me
njerëz tjerë me të cilët do të vërtetojnë se janë duke respektuar Kushtetutën, që në nenin e
famshëm 79 flet për përfaqësimin proporcional në pushtetin ekzekutiv. Veprimet e tilla edhe
më shumë do të përforcojnë rezervat e popullit shqiptar në MZ ndaj pushtetit të tanishëm
dhe qëllimeve të vërteta të tij dhe në këtë mënyrë të ashpërsojë konfliktet politike në Mal
të Zi.
Përgjegjësia bie mbi Qeverinë dhe shumicën qeveritare, por, në këtë rast veçojmë ministrat
përgjegjës, të cilët sië duket këto hapa i kan përvetësuar nga dy personat e parë të Qeverisë:
mbi Kryetarin dhe Nënkryetarin e Qeverisë, të cilët, që nga 30 gushti një gjë flasin e punojnë
krejt kundër, gjë që vërtetojnë edhe shkarkimet, që i kanë miratuar në Qeveri.
Genci Nimanbegu
Deputet
Lista Shqiptare

Share.