Leshohen zyrtaret per tu mbrojtur nga liria

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryetari I komunes se Ulqinit dhe kater zyrtare te tjere komunal ishin te ftuar sot per bisede informtive prane Zyres se sigurise ne Ulqin. Pas zyres se sigurise ata u derguan ne Gjyqin themelor ku jane marre ne pyetje nga Prokurori themelor shteterore I cili I ka leshuar qe te mbrohen ne liri. Përveç Nrekiq, jane marre edhe Sead Osmanoviq, Sekretari i Sekretariatit për Financa të Komunës së Ulqinit dhe Kryetari i Bordit Komunal (OO) i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) Ulqini,  Mustafa Gorana, Sekretar i Sekretariatit për Shërbime Komunale dhe Mbrojtjen e Mjedisit; Saubih Mehmeti, Kryeshef i Shërbimit të Mbrojtjes dhe Shpëtimit; Milazim Mustafa, Kryeshef  i Policisë Komunale të Ulqinit.

Lidhur me kete situate qe nga oret e par ate mengjesit, disa media kane shkruar qe personat ne fjale jane arrestuar, e po te njejten gje ka deklaruar edhe zavendeskryetari I Qeverise se Malit te Zi Dritan Abazoviq, I cili ne rrejtin e tij ne Twiter ka shkruar se jane arrestuar Kryetari I Komunes se Ulqinit dhe Kryetari I Keshillit komunal te DPS-it me disa funksionere te tjere per shkak te punesimeve partiake.

Ndaj kesaj ngjarje ka reaguar Partia demokratike e socialisteve e cila ka deklaruar se “Prokuroria duhet të jetë e pavarur, dhe jo e Dritanit”. Arrestimi i sotëm i Kryetarit të Komunës së Ulqinit për “punësim partiak” është kulmi i hipokrizisë së kësaj qeverie dhe një aluzion qe ajo po përpiqet të maskojë të gjitha lëvizjet e paligjshme dhe veprimet e turpshme me revanshizëm, thuhet ne reagimin e  Partise Demokratike te Socialistëve.

“Në kohën kur qeveria e re po bën publikisht një ndarje partiake të funksioneve shtetërore, duke grumbulluar gratë e saj, të dashurat, djemtë, kumbarët në institucionet shtetërore, duke pushuar nga puna politikisht, kombëtarisht dhe fetarisht të papërshtatshmit, dhe me lëvizje të tilla duke vënë në dyshim procesin e integrimit evropian, Dritan Abazovic u lëshon urdhra prokurorëve local dhe organeve tjera kompetente, se ken duhet te arrestoje për punësime partiake”.

Nga DPS pyesin Zdravko Krivokapiqin, Dritan Abazoviqin, por edhe Prokurorinë, nëse dhe kur do të reagojnë ndaj të gjitha lëvizjeve publike të punësimit të partive, “spastrimet etnike, fetare dhe politike, mbushja e turpshme e instancave më të larta të administratës shtetërore me të afërmit e ngushtë të qeverisë së re”. “Ne besojmë se Abazoviq nuk mund të arrestojë veteveten, as ata që punësojnë para syve të tij, sepse ata menjëherë do ta privonin atë nga çdo pushtet. Sidoqoftë, DPS pret që Prokuroria të veprojë në mënyrë të paanshme sipas ligjit dhe Kushtetutës, dhe jo sipas presioneve dhe urdhrave të “atyre që duan të fshehin turpin e tyre me një marketing kaq të mjerueshëm”, thuhet ne kumtesen e Partise demokratike te socialisteve.

Ne kete deklarate te PDS-se, ka reaguar edhe Levizja qytetare URA e cila ka deklaruar se Partia që vodhi shtetin, harroi të gjitha institucionet dhe rregullat e saj të qytetarëve të rendit të parë dhe të dytë.  Ajo nuk meriton të ekzistojë. Nga Lëvizja Qytetare  URA, thonë se PDS po përpiqet të “mbyllë sytë e të gjithë opinionit në Mal të Zi me manipulime dhe të të paraqitet në një dritë pozitive”. Në këtë univers të çoroditur të PDS-së , meritojnë rrespekt kriminelët e tyre duke filluar nga Maroviqi e duke përfunduar tek Nrekiqi, ndërsa urrejtjen e meritojnë ata të cilët dëshirojnë ta përfundojnë këtë situat, thuhet ne kumtesen e URA-s.

Share.