Largimi i Leposaviqit mund të ndikojë në shumicën parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shkarkimi i Ministrit të Drejtësisë Vlladimir Leposaviq  mund të  ndikojë  në  shumicën parlamentare, por krejtësisht të panevojshme sepse në këtë rast parlamenti duhet të deklarojë vetëm dorëheqjen e tij, tha drejtori i programit të Qendrës për Edukim Politik, Dragisha Janjusheviq.

Ai tha se arsyet kryesore për inicimin  e largimit të Leposavqit ishin pikëpamjet mbi gjenocidin në Srebrenicë, që trazuam  publikun, si vendas dhe ndërkombëtar, dhe i bënë  presion Kryeministrit Zdravko Krivokapiq për të kërkuar dorëheqjen e tij.

I pyetur nëse shkarkimi përfundimtar i Leposaviqit mund të ndikojë në marrëdhëniet në shumicën parlamentare, Janjusheviq u përgjigj në mënyrë pozitive.
“Shkarkimi i Ministrit të Drejtësisë, natyrisht, mund të ndikojë në shumicën parlamentare, por krejtësisht të panevojshme, sepse në këtë rast parlamenti duhet të deklarojë vetëm dorëheqjen dhe të mos vendosë për iniciativën e kryeministrit për shkarkimin,” tha Janjuseviq për MINA. Sipas tij, situata që shumica parlamentare “entuziazmohet dhe pyetet” për shkak të pozitës private të dikujt nga pozicioni i një ministri, është plotësisht absurde dhe e paregjistruar në praktikë.

Në pyetjen se si ai komenton kërkesat në lidhje me riorganizimin e qeverisë, Janjuseviq u përgjigj se kjo tregon më shumë konkurrencë politike brenda shumicës parlamentare dhe përballë zgjedhjeve më të shpeshta lokale, sesa nevoja reale për ta bërë qeverinë më efikase dhe efektive.

Në një konferencë të fundit për shtyp, Kryeministri Krivokapiq tha se Qeveria po shkatrrohet  gjithashtu nga brenda.

Share.