Kuvendi të miratojë buxhetin sa më shpejt të jetë e mundur

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria pret që shumica parlamentare të miratojë projektligjin për buxhetin e këtij viti sa më shpejt të jetë e mundur, sepse ai është rimëkëmbë,  i drejtë dhe me karakter shoqëror, tha Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spajiq. “Unë them që buxheti është më i miri në histori, sepse maksimumi u arrit në lidhje me fatkeqësinë që na priti, ekonominë me interes afatgjatë për pasurimin e një shtrese të shoqërisë dhe rënien më të madhe të prodhimit të brendshëm bruto (PBB ) në Evropë mbi 15 përqind, “tha Spajiq. Siç u njoftua nga Ministria, ai tha se ishte një propozim buxhetor i nikoqirëve të mirë, jo i kotë.”Ky është një buxhet që nuk u sjell përfitime të zgjedhurve. Ne kemi ruajtur pagat, pensionet dhe përfitimet sociale, me alokime të rritura. Ne nuk i kemi dhënë përparësi apartamenteve për hua të privilegjuara dhe shtetërore me kushte të veçanta / të parëndësishme ”, shtoi Spajiq. Ai shtoi se gjatë qeverisjes së Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) dhe partnerëve, qytetarët më të rrezikuar, punonjësit e shëndetësisë dhe arsimit, çiftet e reja të martuara ose punëtorët në industrinë e zhdukur mund të ëndërronin vetëm për kushte preferenciale. Spajiq tha se ky është një vit i rimëkëmbjes, duke vlerësuar se reformat janë rruga për një rimëkëmbje reale dhe të sigurt të financave dhe ekonomisë së shtetit.

Share.