Kryeministri Krivokapiq me Ambasadorët e BE: Qeveria e gatshme të punojë ditë e natë që Mali i Zi të bëhet pjesë e Bashkimin Evropian në 2024

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq u takua me ambasadorët e vendeve anëtare të BE në Malin e Zi. Takimi, i organizuar nga Shefja e Delegacionit të BE në Malin e Zi Oana Kristina Popa dhe Ambasadori i Republikës së Sllovenisë në Malin e Zi Gregor Presker, prezantuan përparësitë e Sllovenisë, e cila mori presidencën e Këshillit të BE.

Kryeministri Krivokapiq shprehu kënaqësinë e tij për ribashkimin dhe mundësinë për të parë me përfaqësuesit diplomatikë aktivitetet e fundit në fushën e integrimit evropian të Malit të Zi dhe zbatimin e reformave në një mjedis të komplikuar më tej nga pandemia e koronavirusit. Kryeministri përsëriti faktin se anëtarësimi në Bashkimin Evropian është, pa dyshim, një qëllim strategjik i Malit të Zi dhe një angazhim që nuk ka alternativë më të mirë, dhe se Mali i Zi vlerëson shumë mbështetjen e qartë për perspektivën evropiane të Malit të Zi dhe Ballkanit Perëndimor, të cilat Bashkimi Evropian i riafirmoi metodologjitë e negociatave.

Kryeministri tha se sundimi i ligjit mbetet shtylla kryesore e procesit të negociatave dhe se Qeveria është e përkushtuar për reforma në fushën e sundimit të ligjit, por që nuk dëshiron të zbatojë ndonjë zgjidhje që nuk do të ishte plotësisht në përputhje me praktikat më të pjekura evropiane. Kryeministri gjithashtu informoi bashkëbiseduesit e tij për angazhimin e Malit të Zi për bashkëpunim rajonal dhe marrëdhënie të mira fqinjësore, të cilat janë një nga përparësitë kryesore të politikës së jashtme të Malit të Zi dhe se Mali i Zi nuk ka çështje të hapura me fqinjët e tij, i cili është një faktor i rëndësishëm në pozicionimin e tij gjatë negociatat.

Ambasadori i Republikës së Sllovenisë në Malin e Zi, Gregor Presker, prezantoi përparësitë e presidencës së Sllovenisë në Bashkimin Evropian, duke thënë se qëllimi kryesor i këtij vendi është të ndihmojë në përmirësimin e rezistencës së BE-së dhe të kontribuojë në një përgjigje më efikase ndaj krizave të ndryshme.

Share.