Krnjeviq: Periudha më e rrezikshme e pandemisë në 18 muaj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një numër i madh i fotografive të rënda klinike të shkaktuara nga lloji i ri i virusit korona na paralajmërojnë që ta marrim situatën shumë më seriozisht. Përhapja më e shpejtë, fotografitë më të vështira klinike, por edhe pasojat që mund të lërë, duhet të jenë një paralajmërim, para së gjithash për të rinjtë që ta trajtojnë shoqërinë me përgjegjësi, thonë mjekët.

Lloji Delta i virusit korona nuk zgjedh moshën, nuk lë të njëjtat pasoja për të gjithë dhe nuk bie lehtë mbi askënd, thonë mjekët.

“Ne prisnim që kjo valë Delta të ishte shumë më pak e rrezikshme, më pak ngjitëse sesa po tregon tani. Bazuar në fotografitë klinike që kemi në pacientët e shtruar, kjo është praktikisht një nga periudhat më të rrezikshme të kësaj pandemie në 18 muajt e fundit. Aktualisht, 53 pacientë janë shtruar në Klinikën Interne. Ndryshe nga disa periudha të mëparshme, në këtë rast kemi shumë pacientë të rinj, pra ata që janë të moshës 65 deri 95 vjeç, pra një popullsi kryesisht më e re, gjë që nuk ishte rasti më parë. Jo vetëm që janë më të rinj, por fotografia klinike është shumë më e keqe. Kështu që ne jemi shumë të shqetësuar për këtë” tha endokrinologu internist Gjorgje Krnjeviq për TV Prva.

Share.