Krivokapiq : Unë nuk do të pranoja njohjen e Kosovës

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri i Malit te Zi, Zdravko Krivokapiq tha se ai nuk do të kishte dhënë pëlqimin e tij për njohjen e pavarësisë së Kosovës, nëse ai do të kishte qenë kryeministër në kohën e marrjes së këtij vendimi. “Serbia është një vend me të cilin na lidh historia dhe tradita. Qeveria e udhëhequr nga PDS nuk kishte atë pikëpamje për Serbinë, siç dëshmohet nga numri i vizitave reciproke nga zyrtarët serbë dhe malazezë. Qytetarët e vendeve tona e duan atë bashkëpunim, dhe ne, si qeveri e përgjegjshme, duhet të dëgjojmë atë që njerëzit po na thonë”, tha Krivokapiq në një intervistë për Blic, raporton Tanjug. Ai thotë se i dërgoi një ftesë zyrtare Kryeministres së Serbisë, Ana Brnabiq, për të vizituar Malin e Zi dhe se ftesa e tij mbetet e hapur. Ai tha se ata nuk kanë marrë ende një përgjigje dhe se Brnabiq do të mirëpritet si më e afërta, sepse, siç shton ai, Mali i Zi nuk ka askënd më afër se sa Serbinë.

Duke folur për çështjen e Kosovës se si shihet në Mal të Zi, Krivokapiq deklaron se çështja e Kosovës për një pjesë të popullsisë është një çështje emocionale  dhe se ata besojnë se është një pjesë e patjetërsueshme e Serbisë. Po të isha Kryeministri i Malit të Zi në një situatë kur Mali i Zi ende nuk e ka njohur Kosovën, nuk do të kisha dhënë kurrë pëlqimin që të ndodhte kjo. Por, gjithçka kishte mbaruar para se të vija në qeveri dhe para kësaj qeverie ”, deklaroi Krivokapiq. Ai gjithashtu tha se nëse ata do të merrnin vendimin tani për të tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës, Qeveria do të “binte” në seancën e ardhshme parlamentare.”PDS do të bënte gjithçka për të formuar qeverinë dhe për të marrë përsëri të njëjtin vendim për Kosovën. Çdo gjë tjetër është imagjinatë e bazuar në dëshira ”, thotë Krivokapiq.

Share.