“Krivokapiq tregoi se Mali i Zi është një koloni e Beogradit”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Me  shkuarjen  e Kryeministrit Zdravko Krivokapiq në këmbët e Patriarkut të Patriarkales së Beogradit, dinjiteti i këtij vendi është cenuar ,  porosisin nga  Lëvizja  Malazeze, përkatësisht Bordi Koordinues  – në  Berane.

“Ai tregoi se Mali i Zi, të cilin ai e kryeson, është një koloni e Beogradit,  dhe ai është një guvernator kolonial që ushtron pushtetin në emër të Serbisë. Duke zgjedhur Jonianin, i dehur nga shenjtori, si peshkop i degës në Cetinë të Patriarkales së Beogradit, tregon qëllimin e tij për të thyer rendin kushtetues dhe për ta vendosur vendin në funksion të Serbisë dhe interesave të saj, ” kanë thënë nga kjo lëvizje.

Ata gjithashtu  kanë thënë se vetë Marrëveshja Themelore do të tregojë  se ata nuk mund të provojnë – se Kisha Serbe ka qenë shtylla kurrizore e Malit të Zi gjatë gjithë historisë, se e gjithë prona e kishës dhe trashëgimia kulturore është pronë e shtetit të Serbisë .

Share.