Kriporja e Ulqinit: Ornitologët  largohen për shkak të gjuetarëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një grup prej 40 ornitologëve të cilët merrnin pjesë në projektin e identifikimit dhe shenjëzimit të zogjëve, janë larguar nga kriporja e Ulqinit pas 5 ditëve për shkak të gjuetarëve të shumtë. Ornitologu hungarez Ferenc Marton ka deklaruar se ishin të detyruar të largoheshin për shkak të presionit të madh ndaj zogjve nga ana e gjuetarëve, për çka ato nuk ishin në gjendje të kryejnë punën e vet. Sipas Marton, në Kripore ishte prezent edhe roja por më tepër kujdesej për gjuetarët sesa për zogjtë.

Share.