Kosova në krizë politike

Kosova në krizë politike

0

Koalicioni fitues i zgjedhjeve PAN, bojkotoi seancën konstituuese të parlamentit, pasi Vetëvendosja e LAA nuk pajtohen me kandidaturën e Kadri Veselit. Sipas analistëve Kosova është në ngërç të thellë politik. Parlamenti i Kosovës dështoi edhe në përpjekjen e dytë ta zgjedhë kryetarin e Kuvendit të Kosovës, për faktin që koalicioni i partive politike PAN, nuk mori pjesë as në seancën e 4 gushtit për të propozuar kandidatin për kryetar të kuvendit të Kosovës. Në bazë të Kushtetutës së Kosovës, është subjekti politik fitues i zgjedhjeve ai që duhet të udhëheqë me kuvendin e Kosovës, e që në këtë rast është koalicioni PAN në përbërjen e të cilit janë Partia Demokratike e Kosovës (PDK), Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) dhe Nisma.

Dy subjektet politike lëvizja Vetëvendosje dhe koalicioni LAA, nuk e pranojnë kandidaturën e kryetarit të PDK-së, Kadri Veseli për kryetar kuvendi. Ky fakt ka irrituar zyrtarët e kësaj partie, duke potencuar vazhdimisht që “Kushtetuta e Kosovës e përcakton qartë që kryetari i kuvendit i takon koalicionit fitues”, që në këtë rast është PAN me bartësin e listës për deputet Kadri Veseli. PDK, akuzon lëvizjen Vetëvendosje dhe LAA-së për bllokim të themelimit të institucioneve. Edhe zyrtarë të lëvizjes Vetëvendosja, akuzojnë pikërisht koalicionin PAN, i cili sipas tyre nuk i ka votat e mjaftueshme për ta zgjedhur Kadri Veselin kryetar kuvendi dhe pikërisht ky fakt sipas tyre po bën që PAN, të bojkotojë seancën konstituuese të parlamentit.

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on Twitter