KOSMONAUTI RUS THEN REKORDIN

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kosmonauti rus, Gennady Padalka, ka vendosur një rekord të ri. Ai është personi, që ka qëndruar më së shumti kohë në hapësirë. Sot Padalka ka thyer rekordin e vënë në vitin 2005, kur kozmonautit, Sergei Krikalyov, kishte qëndruar në hapësirë për 803 ditë. Padalka tash është në bordin e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor dhe do të qëndrojë 880 ditë në hapësirë, deri më 11 shtator, kur pritet të kthehet në Tokë.

Share.