Korrupcioni në nivel më të lartë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Edhe pse lufta kunder korrupcionit eshte njera nga kushtet me te rendesishme per sfiduar te gjitha vendet që duan të hyjnë në Bashkimin Evropian, kjo dukuri është në rritje në Mal të Zi. Kështu tregonë raporti I Organizatës  ndërkombëtare “Transparency International ” I  titulluar “Treguesit e perceptimit të korrupsionit për vitin 2014″, ku janë përfshirë 175 vende të botës. Mali i Zi për këtë vit  ka shënuar rritje të korrupcionit sepse paraqitet për nentë vende më dobët se vitin e kaluat, që do të thotë se gjendet në vendin e 76 në botë. Sa I perket Shqipërisë dhe Kosovës ato janë në pozicione më të mira për kët vit, edhe pse jo aq të lakmueshe.

Share.