Konferencë rajonale me rastin e Ditës së romëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qendra për iniciativën e popullatës rome ka organizuar sot në Podgoricë një konferencë rajonale në lidhje me luftën kundër martesave të detyruara të fëmijëve,  në kuadër të 8 prillit, Ditës së romëve.

Në konferencë foli Ministri për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe popujve pakicë Suad Numanoviq, Ministrja e çështjeve sociale Zorica Kovaçeviq, si dhe ambasadorja e SHBA-së Margaret Ujehara, të cilët dënuan shkeljen e të drejtave të fëmijëve te popullata rome dhe theksuan nevojën që për këto probleme të flitet  hapur, me qëllim parandalimin sa më efektive të këtij fenomeni negativ.

Share.