Kompania “Plantazhe” përballet me mungesë të punëtorëve nga vendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kompani “Plantazhe”  nga Podgorica po përballet edhe këtë vit me probleme për të gjetur punëtorë, sidomos nga Mali i Zi, për vjeljen e prodhimeve. Nga kjo kompani thonë se për vjeljen e hardhive u nevojiten rreth 700 punëtorë, të cilët nuk kanë mundur ti gjejnë në Mal të Zi dhe do të angazhohen nga vendet e tjera, kurse për vjeljen e pjeshkave u duhen 160 punëtorë, prej të cilëve vetëm 20% janë nga vendi. Kjo kompani planifikon që deri në fund të sezonit të vjeljes të grumbullojë 2.1 milionë kilogram.

Share.