KARAXHIQ DËNOHET ME BURGIM TË PËRJETSHËM

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ish-presidenti i Republikës Srpska, Radovan Karaxhiq, u dënua sot ne Gjukaten e Hages me burgim të përjetshëm. Karaxhiq më 2016
është dënuar me 40 vjet burg, duke u shpallur fajtor për gjenocid në masakrën e Srebrenicës te ndodhur ne vitin 1995 kurse sot Gjykata në Hagë e ka dënuar me burgim të përjetshëm. Me Masakren e Srebrenices jane vrarë më shumë se 8,000 burra dhe djem myslimanë te Bosnjes, e poashtu gjate viteve 1992-95, ne luften e Bosnjes jane vrare rreth 100 mije persona, kurse rreth 2 milion te tjere jane debuar nga shtepite e veta.

Share.