Kajoshaj: Nuk ka asnjë arsye për zgjedhje të parakohshme në Tuz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Duke pasur parasysh situatën në Komunën e Tuzit, por edhe gjendjen shpirtërore të qytetarëve, nuk mendoj se ka ndonjë arsye për të zhvendosur zgjedhjet lokale në 2022, në vend të 2023, kur ato duhet të mbahen rregullisht, tha kryetaritë i kuvendit tëTuzit, Fadil Kajoshaj. Ai tregon se gjithçka vendoset nga shumica.

“Nëse është vullneti i të gjithëve dhe nëse të gjithë pajtohen, atëherë kjo është gjithashtu e mundur. Në atë rast, ne do të pajtoheshim dhe nuk ka asgjë të tmerrshme në të. Por me të vërtetë, nuk ka asnjë arsye për këtë, sepse ne jemi më se të kënaqur me situatën aktuale dhe punën e organeve komunale ”, theksoi Kajoshaj.

Sipas propozimit të Ligjit për Ndryshimet në Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, të bërë nga kryetari i parlamentit Aleksa Beçiq, zgjedhjet lokale duhet të mbahen në 17 komuna në të njëjtën ditë në pranverën e vitit të ardhshëm, me mundësi edhe në Tuzi, ku mandati skadon në 2023, ku ka një shkurtim të mandateve dhe zgjedhje të parakohshme, në mënyrë që ato të mbahen në të njëjtën kohë.

Share.