Joksimoviq: Ende nuk ka rekomandim për vaksinimin e të gjithë fëmijëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në Mal të Zi, vaksinimi i të gjithë popullsisë së fëmijëve ende nuk rekomandohet, dhe arsyeja është se deri më tani format më të zakonshme të covid nuk kanë ndodhur tek fëmijët e sëmurë, kështu që më të vegjlit, në pjesën më të madhe, u shëruan shumë shpejt, tha epidemiologu Milko Joksimoviq.

Një arsye tjetër pse vaksinimi nuk rekomandohet për të gjithë fëmijët është, shton ai, siguria e vaksinave.

“Ne jemi duke pritur për të dhëna shtesë në lidhje me vaksinimin e fëmijëve në vendet e tjera, sepse në këto situata është e nevojshme kujdes shtesë,” shpjegon Joksimoviq.

Rekomandohet që fëmijët e moshës 12 deri në 17 vjeç të vaksinohen me vaksinën Pfizer, por vetëm ata që janë diagnostikuar me gjendje të caktuara kronike, por edhe ata fëmijë që jetojnë në një komunitet me njerëz, shëndeti i të cilëve është i rrezikuar, siç janë pacientët me kancer, njerëz në dializë ose një person me disa nga çrregullimet imune.

Ai shton se vaksina Pfizer rekomandohet për kategoritë e përmendura të fëmijëve, sepse është e vetmja që ka licencë për përdorim me popullatën më të re të kësaj moshe.

Share.