Italia prej sot e ka mundësuar vaksinimin e të gjithë shtetasve mbi 12 vjeç

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Italia,  është vendi evropian e cila pas Britanisë së Madhe më së shumti e ka prekur pandemia e koronavirusit.

 

Prej sot e kanë mundësuar vaksinimin e të gjithë shtetasve mbi 12 vjeçar.

Agjencia Italiane për medikamente ka dhënë dritë të gjelbërt për vaksinimin e fëmijëve nga 12 deri , mirëpo të gjitha rajonet e vendit i adaptojnë kushtet me avancimin e planit të vet dhe nivelit të ofertave të vaksinave. Ministri italian i shëndetësisë në rrejtët sociale ka vlerësuar se tani mund të përshpejtohet fushata e vaksinimit.

 

Gati 12 milionë e gjysmë të popullatës prej gjithsejt 60 milionë është vaksinuar në Itali, gjegjësisht 22.85 përqind e qytetarëve, tregojnë të dhënat e Ministrisë së Shëndetësisë.

Share.