ISHP: VIKTIMA MË E RE E KOVIDA ISHTE VETËM 25 VJEÇ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instituti i Shëndetit Publik nuk ka të dhëna për sëmundjet themelore dhe sëmundjet shoqëruese të të ndjerëve nga koronavirusi, por që nga fillimi, sipas epidemiologes Marija Bozhoviq, statistikat mbahen vetëm për strukturën e moshës dhe gjinisë dhe vendin e lindjes së të ndjerit. Që nga rasti i parë i regjistruar në 17 Mars të vitit të kaluar, 1,303 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi në Malin e Zi dhe viktima më e re ishte vetëm 25 vjeç. Nga ai numër, 46 përqind, ose 592 njerëz, vdiqën në tre muajt e parë të këtij viti. Muaji prapa nesh mbetet e regjistruar si muaji më tragjik , tani për tani, 271 persona të vdekur. 198 njerëz vdiqën në shkurt, dhe 123 në janar.

Share.