Ish ministri Vujoviq do të mbrohet nga liria

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ish-Ministri i Ekonomisë Branko Vujoviq u la në mbrojtje tëi lirë pasi u mor në pyetje në Prokurorinë Speciale të Shtetit pasditen e djeshme, njoftonRadio dhe Televizioni i Malit të Zi (RTCG).  Ai u arrestua mëngjesin e djeshëm në rastin e garancive shtetërore për huatë e Kombinatit të aluminit në Podgoricë, së bashku me disa persona të tjerë. Hetuesit për këtë rast po hetojnë 14 persona. Nga RTMZ u njoftua jozyrtarisht se padi penale u ngrit edhe  kundër ish-ndihmësit të ministrit të ekonomisë Dragan Kujoviq. Garancitë në fjalë datojnë në periudhën 2009-2011 dhe qytetarëve të Malit të Zi u kanë kushtuar rreth 130 milionë euro.

Share.