Institucionet arsimore në 11 komuna do të fillojnë punën nesër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Institucionet arsimore në 11 komuna do të fillojnë punën e rregullt nesër, në përputhje me situatën aktuale epidemiologjike dhe masat e reja të Ministrisë së Shëndetësisë.

Ministria e Arsimit tha se të gjitha institucionet arsimore publike dhe private në Guci , Plavë, Petnjicë, Rozhajë, Zhabljak, Andrijevicë, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kollashin dhe Tuz do të fillojnë punën e rregullt nesër.

“Në komunat e tjera në Mal të Zi, institucionet parashkollore publike dhe private nuk do të funksionojnë, ndërsa shkollat ​​fillore dhe të mesme dhe institucionet e arsimit të lartë do të vazhdojnë me realizimin e mësimit në internet,” kanë thënë nga kjo  Ministri.

Nga ai departament, ata kujtuan se në komunat ku janë përmbushur kushtet për hapjen e institucioneve arsimore, shkollat ​​mund të zgjedhin njërin nga dy modelet e ofruara të mësimdhënies, në përputhje me kapacitetet hapësinore të shkollës.

Share.