Inicohet largimi i ministrit Stijoviq, me 23 korrik seanca degjimore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Me sugjerim të Partisë Socialdemokrate, te cilin e ka mbeshtetur edhe  opozita, ne Kuvendin e MZ eshte inicuar  Interpelanca mbi hulumtimin e politikes se Qeverise ne fushen e bujqesise, ne te cilin qendron perfundimi per propozimin e largimit te ministrit Aleksander Stijoviq, per shkak te paaftesise qe te zgjedh problemin  me te cilin po ballafaqohen kete vit bujqit ne MZ, keshtu deklaroi shefi  I media grupit te Socialdemokrateve Mirko Staniq.

Sic thekson Staniq, crregullimet  ne tregun e ushqimit per bageti, kaane sjelle deri te rritja e cmimeve prej 30 deri ne 100 perqin e koncentrateve dhe produkteve tjera qe perdoren per ushqim , e poashtu jane rritur edhe cmimet e karburanteve mbi 20 perqind, kurse cmimi I grumbullimit te qumeshtit ka mbetur ne nivelin e njejte. Blektoret dhjetra here kane kerrkuar nga Qeveria dhe ministria resore mbeshtjetje dhe ndihme, ne menyre qe te mos vine deri te mbyllja e fermave, por nuk kane gjetur mbeshtetjen e duhur.

Te perkujtojme se  ne Keshillin per bujqesi dhe turizem prane Kuvendit te Malit te Zi, deputeti Genci Nimanbegu ka inicuar degjimin kontrollues te Ministrit Stijoviq lidhur me kete ceshtje, dhe takimi degjimor do te mbahet me daten 23 korrik ne Kuvendin e MZ, ne Keshillin per bujqesi dhe turizem.

Share.