Gjukanoviq: PDS do të jetë qendra e ndryshimeve që pasojnë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Partia Demokratike e Socialistëve do të jetë qendra e ndryshimeve që pasojnë në Malin e Zi, tha presidenti i saj Millo Gjukanoviq duke shtuar  se kjo parti   ka treguar se vlerat e vërteta mund të mbrohen jo vetëm nga pozita  por edhe nga opozita.

Ai tha se ngjarjet në Cetinë treguan se Mali i Zi mund të jetë shteti i vetëm i pavarur në botë, shteti i vetëm anëtar i Kombeve të Bashkuara që nuk ka qeverinë e vet, por është një shërbim ekspert i “kuazi-Kishës së shtetit të Serbisë “.

“Kur  Qeveria  u gjend në një dilemë nëse do të mbronte kryeqytetin e saj si simbol të lirisë dhe shtetësisë malazeze, apo të ndiqte planin agresiv të verbër të Kishës Ortodokse Serbe për të pushtuar Cetinën dhe kështu të përpiqej të pushtonte Malin e Zi,  qeveri a nuk kishte dilemë … “, tha Gjukanoviq.

Në Konferencën Zgjedhore Komunale të PDS  në Nikshiq , Gjukanoviq, siç u njoftua, tha se Qeveria i kishte vënë në dispozicion të Kishës së Serbisë të gjitha rezervat e saj, përfshirë helmet e luftës për të pushtuar Cetinën dhe Malin e Zi.

Ai kujtoi premtimet dhe njoftimet e autoriteteve se ata do të “çlironin Malin e Zi”, se vendi ynë do të ishte një shoqëri e drejtësisë,  ku do të pasonte një kohë e prosperitetit të plotë ekonomik.

Në konferencën zgjedhore Niksiq, Gjukanoviq tha se partia e lexoi saktë mesazhin e dhënë nga qytetarët në zgjedhje.

Share.