Gjukanoviq: Kisha serbe synon të sundojë në Mal të Zi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, gjatë intervistës për televizionin HRT të Kroacisë, ka akuzuar Kishën Ortodokse Serbe se ka për qëllim të sundojë në Mal të Zi, duke e kthyer atë në vend teokratik mesjetar. Ai shtoi se në pah është keqpërdorimi indjenjave fetare dhe se kjo kishë është intrument në duar të nacionalizmit serbomadh.

Share.