Gjukanoviq: Demokratët dhe URA , partnerë të mundshëm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, vlerëson  se politika e qeverisë së re ka goditur vlerat themelore të shtetit dhe ka bërë që ajo të perceptohet si një burim i paqëndrueshmërisë. Qeveria e re ka rrezikuar karakterin civil dhe laik të Malit të Zi, tha Gjukanoviq në emisionin “Teleskopija” të RTMZ.

Ai shtoi se beson se është e mundur të arrihet një koalicion më i gjerë qeverisës së shpejti dhe se kjo do të ishte e dobishme për Malin e Zi, duke shtuar se vëren kapacitete demokratike tek Demokratët dhe LQ URA. Besoj se do të vijë koha që partitë e tjera të bashkohen me ne në atë platformë, disa prej të cilave tani janë në pushtet, tha Gjukanoviq, duke theksuar se nuk ka anti-serbizëm në Mal të Zi, por po luftohet me përpjekjet e Serbisë së Madhe për të anuluar identitetin malazez.

“Duhet t’i japim një shans dhe mendoj se do ta institucionalizojmë shumë shpejt. Unë mendoj se koha kur Mali i Zi u nda në separatistë dhe unionistë është pas nesh. Sot, Mali i Zi është i ndarë në ata që e shohin atë në Evropë dhe ata që e shohin atë në rrugën jo-evropiane, “tha Gjukanoviq.

B.Çoba

Share.