Gjermania heq Malin e Zi nga zona e kuqe e pandemisë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instituti gjerman Robert Koch e ka hequr Malin e Zi nga lista e zonave me rrezik të lartë kur bëhet fjalë për pandeminë Kovid 19, shkroi Kryeministri Zdravko Krivokapic në Twitter.  Ministria e Shëndetësisë thotë se ata shpresojnë që pas Gjermanisë dhe vendet e tjera anëtar të BE, ata do të heqin Malin e Zi nga lista e kuqe.  Jam i bindur që kjo do të kontribuojë në vendimin e qytetarëve gjermanë për të kaluar pushimet në vendin tonë të bukur.  Mirësevini! ”, Ka shkruar Krivokapiq.Ndryshe nga Kroacia, Sllovenia, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia dhe Maqedonia Veriore, të cilat janë ende në listën e kuqe të incidencës së lartë të koronavirusit të Institutit Gjerman Robert Koch, vendi ynë nuk është më në atë shoqëri.  Mali i Zi do të largohet zyrtarisht nga ai grup të Dielën, 9 maj, kur do të botohet raporti i ri i Institutit Robert Koch. Më parë, edhe Zvicra, e cila nuk është anëtare e BE, por është pjesë e Shengenit të zgjeruar, hoqi Malin e Zi nga lista e vendeve me rrezik.

Share.