Gëzuar Krishtlindjet(video mesazhi i Arqipeshkvit te Tivarit imzot Zef Gashi)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Besimtarët katolik sot festojnë lindjen e Krishtit. Kjo është njëra ndër festat më të rëndësishme në botën krishtere sipas kalendarit gregorian. Krishlindjet kanë filluar të kremtohen që në shekullin 4 në Romë me daten 25 dhjetor. Papa në meshën e tij në mbremjen e Buzmit ka thirrë besimtarët për një simpati më të madhe ndaj familjes dhe miqve të cilet përballen me vështirësi të ndryshme. Ai ka apostrofuar se bota e sotme ka nevojë për mirësi dhe ngrohtësi.

 

Share.